W ciepłe ogromnym zainteresowaniem obecnie się cieszą mrożone desery oraz lody, dają one mnóstwo przyjemnego orzeźwienia. Minione kilka lat to ogromny wzrost popularności granity, czyli deseru pochodzącego ze słonecznej Sycylii. Na początku granita była wytwarza jedynie z trzech naturalnych składników, czyli wody, cukru i soku cytrynowego. Po schłodzeniu wszystkiego do temperatury poniżej zera z wody tworzą się kryształki lodu, i taka właśnie struktura jest bardzo charakterystyczna dla tego deseru.
Obecnie liczba smaków jest w zasadzie nieograniczona, choć rzecz jasna nadal klasyczną wersję można kupić. A do robienia granity są używane dedykowane maszyny zwane granitorami, i dla niejednej osoby to będzie ciekawym pomysłem na naprawdę dochodowy biznes. Do wystartowania z którym wcale nie trzeba jakiś ogromnych nakładów finansowych, ponieważ mając kilkanaście tysięcy złotych spokojnie da się zacząć.
Po pierwsze będzie potrzebny jakiś sprawdzony granitor, i tu na pewno postawić od razu warto na sprzęt z wyższej półki. Co prawda będzie trzeba za nie nieco więcej zapłacić, ale zapewni ono większą wydajność i sporo przydatnych funkcji. Oprócz granitora niezbędne będą jeszcze rozmaite akcesoria, na przykład takie jak opakowania do granity. Te warto od razu kupić w większej ilości, tak żeby nie zabrakło ich w połowie upalnej niedzieli, przy dużej liczbie klientów. Jeżeli ktoś chciałby podawać jeszcze coś innego, to może mu się też przydać podgrzewacz do sosu, który także powinien mieć odpowiednią jakość.
+Tekst Sponsorowany+