Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.

Teczki Informacji

Znajdź informacje dla siebie

Czemu mozzarelle z Włoch cieszą się takim powodzeniem

Kuchnia włoska od wielu lat cieszy się bardzo dużą popularnością, mało jest ludzi, którzy nie skosztują pysznej pizzy czy spaghetti. Ta popularność przekłada się również na zakupy, szczególnie jeżeli chodzi o produkty włoskie oryginalne. Osoby zajmujące się gotowaniem wiedzą bardzo dobrze, jaki wpływ na jakość i smak danej potrawy mieć będą składniki, dlatego też chętnie używają tych naprawdę dobrych. A wiadomo jest powszechnie, że chociażby mozzarella włoska nie ma sobie równej, zwłaszcza że w sklepach można dostać jej kilka odmian.

Oczywiście największą popularnością cieszy się tradycyjna, pod postacią lekko spłaszczonych kulek mających kilka centymetrów średnicy. Sprawdza się ona doskonale jako dodatek do surówek i na kanapki, lecz żadna pizza też bez niej nie może być zrobiona. Mozzarella tradycyjna robiona jest z krowiego mleka, dzięki czemu ma dość delikatny aromat i smak. Jeśli ktoś by chciał spróbować czegoś bardziej nietypowego, to z pewnością na jego talerzu powinna się znaleźć mozzarella buffala.

W odróżnieniu od klasycznej mozzarelli ten rodzaj sera wytwarzany jest z bawolego mleka. Początkowo nie był zbytnio ceniony, lecz dzisiaj ma wierne grono zwolenników. Przed dużą zawartość tłuszczu smak tej odmiany jest delikatnie kwaskowy. Ciekawie w smaku prezentuje się także mozzarella burrata. W pierwszej chwili będzie ona przypominać zwykłą mozzarellę, ale dzięki specjalnemu procesowi produkcji w środku znajduje się niewielka ilość śmietanki, zapewniająca temu serowi przepyszny, maślany smak.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Dodaj komentarz