Granita, przepyszny lodowy deser z Włoch, narodziła się w upalnej Sycylii. Ten bardzo orzeźwiający przysmak, początkowo przygotowywany z wody, cukru i soku cytrynowego, szybko zdobył uznanie w całych Włoszech. Dziś granita cieszy się ogromną popularnością na całym świecie, oferując szeroki wachlarz smaków i idealne orzeźwienie w czasie upałów. Jeżeli ktoś planuje zacząć sprzedawanie takich deserów, to zacząć przede wszystkim musi od zakupu odpowiedniego granitora.
Granitor jest urządzeniem, jakie miesza i mrozi składniki, dając charakterystyczną, krystaliczną konsystencję granity. Podczas wyboru granitora należy zwrócić swoją uwagę na kilka ważnych rzeczy. Przede wszystkim dużo znaczenia ma pojemność zbiorników, większe urządzenia pozwolą na wykonanie większych ilości granity, co jest istotne w przypadku dużego ruchu. Kolejnym aspektem jest ilość tych zbiorników, im im będzie więcej, tym większe zróżnicowanie smaków można zaoferować klientom.
Warto zwrócić również swoją uwagę na moc granitora, jaka wpływa na proces produkcji. System chłodzenia powinien być równomierny i wydajny, aby zapewnić właściwą konsystencję masy. Istotna jest także łatwość czyszczenia i konserwacji granitora, urządzenia proste w obsłudze zaoszczędzą czas i ułatwią utrzymanie higieny. Koniecznie trzeba też zamówić wszelkie potrzebne akcesoria, na przykład takie jak podgrzewacz do nachos. Przy ich pomocy można będzie przede wszystkim podawać granitę klientom, lecz również zadbać o atrakcyjną, ciekawą ofertę.
+Tekst Sponsorowany+